Over mij

Ervaring als coach

voor website

In mijn rol van manager heb ik een coachende stijl ontwikkeld. Vanaf 2001 heb ik mijn coaching competenties verder verbeterd door het volgen van diverse professionele opleidingen, o.a. de opleiding tot executive coach bij de ‘School voor Coaching’.

Mijn cliënten zijn getalenteerde mensen en hebben een sleutelpositie in het bedrijfsleven. De functies variëren van directieniveau en consultants tot project managers en high-potentials.

Met mijn uitgebreide management ervaring kan ik de zakelijke uitdagingen van mijn klanten snel begrijpen. Ik heb aanzienlijke ervaring met het leiden van internationale initiatieven en allianties op het gebied van marketing en ICT. Als strategische denker kan ik over business issues sparren. Ik heb een bijzondere belangstelling voor het coachen van managers bij multinationals met virtuele teams.

Werkervaring bij Air France KLM 1972 – 2008

Bij KLM heb ik diverse management posities vervuld. Laatstelijk was ik Director Air France – KLM Liaison Office met vooral aandacht voor de menselijke aspecten van de fusie tussen Air France en KLM. Daarvoor was ik Director Corporate Strategy & Business Development waarbij ik de KLM Directie strategisch ondersteunde met thema’s zoals partnering, allianties, strategische herpositionering, governance en de jaarlijkse strategische planning cyclus.

Bij Passenger Marketing was ik 13 jaar Director Marketing Channels & Distribution toen ik ook aandeelhoudersverantwoordelijkheid had voor 3 deelnemingen. Eerder had ik management functies bij Information Services, Cargo en Airport Handling. In die functies heb ik leidinggegeven aan strategische veranderingsprojecten.

Persoonlijke eigenschappen

Mensen beschrijven mij als betrokken, toegankelijk, conceptueel analytisch, resultaatgericht, pragmatisch, cultureel sensitief, betrouwbaar en discreet.

Opleidingen

  • Bedrijfskunde, Universiteit Eindhoven, 1966-1972.
  • Management opleiding bij de American Management Association, Chicago.
  • Leergang Coaching, School voor Coaching Leiden, 2002-2003; kwalificatie ‘senior coach’.
  • Executive Coaching, School voor Coaching, Leiden, 2004.
  • Intercultural Competencies and Readiness Check, IBI, Laren, 2008.
  • Global Leadership, Global Coaches Network, Washington, 2009.
  • Cross-cultural Coaching, Rosinski & Company, Brussels, 2009.
  • Deep Democracy, Myrna Lewis, South Africa, 2015.

Passie

Mijn zingeving in het leven is om de wereld een betere plaats te maken voor iedereen om te leven en werken. Ik geef hier invulling aan door mensen te stimuleren om positief te zijn, zichzelf te ontwikkelen, en te zorgen voor zichzelf, anderen en de planeet. Hopelijk draagt mijn coaching indirect bij aan oplossingen voor de grotere vraagstukken van de wereld. In het bijzonder wil ik duurzaam werken door te zorgen voor minimale CO2 uitstoot (zonne-energie en openbaar vervoer). Met mijn inkomsten uit coaching ondersteun ik kleine ondernemers in ontwikkelingslanden in de vorm van microkrediet, zie www.kiva.org.