Diensten

Business Coaching

Business Coaching betekent een confrontatie met de harde werkelijkheid en emoties, inzicht krijgen in wat je werkelijk wilt en hoe daar te komen.

Het gaat om de werksituatie: je interactie met mensen om je heen en hoe je daarop reageert, maar ook de organisatie en de actuele business uitdagingen. Het doel is je te helpen ambitieuze prestaties te behalen door zelf-reflectie en dieper inzichten.

Je wordt bewust van je eigen blokkades en hoe ze aan te pakken. Ik confronteer je  met je blinde vlekken en kan je helpen hoe daar mee om te gaan.

Als coach ben ik een actief klankbord: ik hoor aan en ik stel scherpe vragen. Daarmee dwing ik je zaken expliciet te benoemen, al is dat soms moeilijk.

Mijn specialiteiten

Interculturele coaching

Door de globalisering hebben leiders te maken met medewerkers en leveranciers in andere landen, met andere culturen. Dat kan tot frustraties leiden als je niet begrijpt wat de onderliggende redeneringen in de andere culturen zijn. Ik kan je helpen om situaties van een ander perspectief te zien. Ik ben gecertificeerd voor de Intercultural Readiness Check.

Transitie coaching

Bij het veranderen van baan ga je door een proces van loslaten en opnieuw je rol vinden. Transitie coaching spitst zich toe op het voorbereiden van je gedrag in je nieuwe rol. Hoe ga je opstellen tegenover stakeholders, medewerkers en peers? Ga je de organisatie opschudden? Of wordt het evolutie?

Dilemma coaching

Hoe los je zware dilemma’s op? Hier gaat het om het verkennen van de onbewuste aannames of irrationele redeneringen. Maar ook over wat stakeholders cruciaal vinden.

Coaching op strategische ontwikkeling

Het veranderen van de strategie leidt tot veel uitdagingen. Hoe implementeer je verandering om strategische doelen te bereiken? Wat betekent dat voor jouw houding en gedrag? Hoe ga je jezelf als leider opstellen? Hoe spoort de ontwikkeling van de organisatie met je persoonlijke ontwikkeling?

Deep Democracy

‘Deep democracy’ gaat over de wijze van besluitvorming. Het is ‘democratic’ omdat het belang hecht aan alle meningen in de groep. Het is ‘deep’ omdat aandacht wordt besteed aan emoties, waarden en veronderstellingen.

Het leiden van virtuele teams

Hoe geef je leiding aan teamleden op afstand en in andere tijdszones? Hoe geef je feedback? Hoe betrek je ze bij het doel? Hoe bevorder je teamwerk?